Újabb átverés az nCore címével
A csalók ezúttal nem a Facebookon keresztül próbálnak elérni minket, hanem célzott e-mail formájában, amit még a Gmail spamszűrője sem fog meg, legalábbis egyelőre. A cikk közérdekű információkat tartalmaz. Kérjük, oszd meg minél több ismerősöddel!
Az ncore@gmail.com címről kapott levélben semmi köntörfalazás nincs és nem is próbál rávenni senkit a hamis regisztrációra. Egyszerűen kijelentik, hogy az ország legnépszerűbb torrentoldala, az nCore.cc mindenki előtt megnyitotta kapuit és innentől bárki szabadon regisztrálhat, kivéve részét a számos jogvédett tartalom illegális letöltésében és terjesztésében.
A levél tartalma:
"Szia.
Az nCore kinyitotta kapuit.
Ha te is regisztrálni szeretnél, akkor kattints http://ncore.cc/ linkre.
nCore Csapata"
A levél szövegében van a trükk. Az utolsó mondat ugyanis az nCore tényleges webcímét, az ncore.cc-t említi. Mivel HTML formátumú levélről van szó, hamar kiderül, hogy ez mégsem teljesen így van. A http://ncore.cc/ fölé mozgatva a kurzort a böngésző bal alsó sarkában láthatjuk, hogy a link valójában az ncore.ca webhelyre irányítaná az internetezőt. A megjelenő weboldalon található linkek mögött pedig jól látszik a http://ncore.eu5.org cím is, aminek szintén semmi köze az eredeti nCore-hoz.
Tekintettel arra, hogy ismeretlen szándékú weboldalról van szó, még csak véletlenül se regisztráljunk rá!
Makay József - Makay
A szerzőről...
A Vakondok 2 DVD-n és Blu-Ray-en
A titkosított webes kapcsolatok lehallgatása
Anonymous: Erősebb támadások 2013-ban
!
Hibát találtál a hírben? Küldj hibajelentést!ejbenjaro
- 2012. augusztus 24. 07:44:49 - 6835
Ma a BeLoad-ot reklámozva is jött valami hasonló, de ezt a gmail automatikusan a spam-be tette.Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz.
Bejelentkezés / Regisztráció
