Csatlakozz hozzánk!

Legújabb blogok

FocusWriter: Szövegszerkesztő íróknak
Mageia 3 első nap #1
Egy anonym microsoft fejlesztő őszinte vallomása
Mageia 3 hamarosan
Linux 4 GB RAM-mal 2. rész
Linux 4 GB RAM-mal
Itt van május elseje
Google Now for iOS
FPS játékok a heti Humble Bundle-n
Nyílt forrásúvá tettek két Star Wars játékot

Legújabb leírások

openSUSE Cheat Sheet
Google Chrome minialkalmazás készítése
Vintage (hipszter, retro) effekt Photoshoppal és GIMP-pel
Linux alapú hálózatok jegyzet - BME
Linux C++ Programming HowTo [ENG]
Kiadványszerkesztés OpenOffice.org Writer szövegszerkesztővel
Tanuljunk meg programozni Python nyelven
Vi Help Sheet [English]
TCP / IP - az alapok v1.1
openSUSE 11.3 kézikönyv [openSUSE]

Legújabb tippek

How to Install Apps to the SD Card by Default on Android
HTML div középre helyezése a width CSS paraméter ismerete nélkül
Remote VLC használata Linuxszal
Ubuntu 12.10 Minimalizálás effekt felgyorsítása a Dconf-editor segítségével
Broadcom WiFi telepítése Linuxra
Számozott fájlok letöltése Linuxon
Betűmintakönyv készítése
A Linux biztonságos újraindítása fagyáskor
Az Android nem tud csatlakozni a WiFi-hez
Iwl3945 Intel WiFi firmware által okozott Linux-összeomlás

Legújabb cikkek

SimCity részletes bemutató
MultiServer Magyarországon elsőként a Web-Servertől
WildStar MMORPG részletek és előzetes
Ha mobileszköz, akkor Android
Vakoknak szánt okostelefon
Csalókák a Microsoft eladási eredményei
Silvermont: Új mikroarchitektúra az Inteltől
Samsung Galaxy S4: szoftveresen fejleszthető az Exynos 5 Octa processzor
GNOME változatok - Az asztal, ahol élünk - Extra kiadás
Elementary OS - Gnome újratöltve?
Kiemelt partnereink

[ Linux disztribúciók | Mageia ]

2 / 2
tothist

RE: Mageia (2011-09-10 09:43)
Ezen leírást követve.

http://www.mageia.org/wiki/doku.php?id=cauldron

blackbird

RE: Mageia (2011-09-20 08:52)

tothist írta:
Ezen leírást követve.

http://www.mageia.org/wiki/doku.php?id=cauldron

mert pl cauldoronos netinstall telepítőt meg is találtam csak amikor a csomagtárolókhoz ér akkor 22-es hibakóddal kilép.

ezt pl nem találtam meg elsőre.smiley
tothist

RE: Mageia (2011-09-20 13:37)
Sikerült a frissítés?

A netinstall telepítőt próbáltam én is igaz csak VBox-ban, de elhasaltam a tároló felvételénél, pedig nagyon jó lenne, mert összeakartam dobni egy minimal rendszert a fejlesztői ágból, pl kíváncsi lennék milyen lenne egy LAMP szervernek stb.

netinstall telepítőről pár hasznos tippet elfogadok, ha léteziksmiley

blackbird

RE: Mageia Calduron +LAMP (2011-09-20 19:36)

tothist írta:
Sikerült a frissítés?

A netinstall telepítőt próbáltam én is igaz csak VBox-ban, de elhasaltam a tároló felvételénél, pedig nagyon jó lenne, mert összeakartam dobni egy minimal rendszert a fejlesztői ágból, pl kíváncsi lennék milyen lenne egy LAMP szervernek stb.

netinstall telepítőről pár hasznos tippet elfogadok, ha léteziksmiley

a hálózati telepítőhöz azt tudom tanácsolni hogy amikor wifiről telepítesz akkor mindenképpen megkell adni a router ssidéjét mert akkor nem megy tovább ha ez megvan utána beállítod hogy dhcpről kérjen ip címet protokollnál http-t adsz meg és onnan meg kiválasztod hogy épp az aktuális mageia verzió tükreit listázza ki. érdemes a német tükröket használni mert wifis kapcsolattal is elég gyorsak.

még nem frissítettem be a mageia 1-et a caldouronra. smiley

én meg pont ilyen lamp serveres projekten dolgozom a saját vállalkozásomon belül melyet egyik nagyon jó barátommal csinálok.
blackbird

RE: Mageia (2011-09-22 10:53)
cauldoron esetén meg az egyes mageia esetén is meg minden urpmi alapú Mandriva változaton elég kiadni az urpmi task-lamp parancsotsmiley
Karcsi

RE: Mageia (2011-09-29 16:40)
nautilus-dropbox
Mond ez valamit? Hát persze. Beül az óra mellé és mutatja a szinkronizálást. elvileg. Ugyanis Mageiában nem ad ikont. Csak a háttérben fut. Az indítása (a parancsikon alapján) interaktív lenne:
dropbox start -i
De erre csak elindul a háttérben. A korábban beállított dolgok (mivel nem töröltem a beállításokat) megmaradtak. Egyedül a Dropbox könyvtárra kattintva jobb egérmenüben van egy olyan pont, hogy a webhely meglátogatása. Ez egyébként hivatalos Mageiás csomag, de próbálkoztam a Mandrivással is. Az sem jó.

Nem tudom, miben fejlesztették. Python?

tothist

RE: Mageia (2011-09-29 20:48)
Hali, sajna ez nálam is ilyen, de réges-rég van tartalékba a Wuala, szerintem az is nagyon jó.

Karcsi

RE: Mageia (2012-05-22 11:06)
Tűkön ülnek. https://forums.mageia.org/en/viewtopic.php?f=15&t=2467 Elméletileg ma jelenik meg a 2. végleges, de még nincs letöltési link hirdetve az oldalon.
blackbird

RE: Mageia (2012-05-23 17:52)
a legjobb a teljes mandrivás repót átemelték smiley így lehet egyedi mageiát csinálni smiley akár szerveres packot issmiley
Karcsi

RE: Mageia (2012-05-24 10:55)
Na, egy rakás … kupac. Nagyon jó, hogy mindenből a legfrissebb lett benne, de a GNOME asztala egy csuda csúnyaság (Classicban). Nem lehet pakolászni a paneleket és a rajta lévő dolgokat. Valami tweak dolgot felraktam, hogy lehessen témázni, de így is csak egy-két dolgot lehet átállítani. Mi a helyzet, ha én éppen a Cairo Dock-ot akarom használni a képernyő alján? Az alsó panelt nem lehet eltüntetni. Tehát egymáson van a kettő. A KDE folyamatosan többet eszik, mint előtte, de ez várható volt. Az E17-nek a fájlkezelője lefagy és újraindul az egész. Az LXDE fájlkezelője (ha jól emlékszem) a Dolphin. Mivel QT, betölti a nagy libeket, hogy jó sokat fogyasszon. Hiába a legújabb GIMP, LibreOffice, Firefox és még számos dolog – de ezeket egyébként is lehet utólag is frissíteni –, ha nem lehet ugyanazt az érzést és látványt visszatenni, ami a régi rendszerben volt. A mottójuk: nem a felhasználókért, hanem az emberekért. Nem tudom, mi lesz belőle.
fgabi

RE: Mageia (2012-05-31 10:44)
Csak a KDE változathoz tudok hozzászólni (a többit nem próbáltam).
Azt nem néztem ugyan, hogy "mennyit eszik" smiley viszont 2Ghz öregecske proci és 2GB RAM társaságában nagyon jól érzi magát nálam, laptopon. Gyors, esztétikus, kézreálló rendszer. Alapból felismert mindent, még a bajos Broadcom wifi is azonnal működött.
Egyedül a nyomtatókezeléssel küzdök még, eddig nulla eredménnyel (Xerox Phaser 3140 és Epson Stylus DX6000), úgyhogy lehet, hogy ebben el fog vérezni... smiley
Ezt pedig nagyon sajnálnám, igazán jól használható rendszer lenne amúgy.
Karcsi

RE: Mageia (2012-05-31 10:56)
Próbáld meg ezt:
http://www.support.xerox.com/support/phaser-3140/downloads/enza.html?operatingSystem=linux&fileLanguage=hu
A másikhoz ezt: http://driverscollection.com/?file_cid=38975130183788e577551f823ad
Nem tudom, hogy kell-e fordítani, de az első a gyártó honlapján volt.
2 / 2
Ugrás a fórumra:

Kapcsolat - Médiaajánlat - Jogi nyilatkozat - Impresszum - Rólunk - RSS

Az Androbit.org elnevezés, valamint a weboldal logója és ikonkészlete Makay József szellemi terméke és tulajdona.
Illetéktelen felhasználásuk jogi lépéseket vonhat maga után.
Copyright © 2007-2013 Androbit.org / Makay József

androbit_hidden_logo