| [ Szoftverek | Iroda ] |
| neo |
|
||
|
Makay írta: Az MS fontjait, pl, Arial, Times New Roman stb, de igazából ezt a kettőt szoktam csak használni, mert ezek 100% hogy minden Win-es gépen megvannak. Nincs semmi bajom a Linuxos fontokkal, de ahova küldök dokumentumokat ott Wint használnak meg MS Office-t, és így a legbiztosabb. OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| Makay |
|
||
|
Ez a hiba LiO-ból exportált PDF-ben is jelentkezik? OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| neo |
|
||
|
Makay írta: Nem, szerencsére ott nem, aminek örülök, mert az utóbbi időben ahova lehet oda pdf-et szoktam küldeni.Csináltam korábban egy tesztet, MS Office-al is (2007, 2010) ott is folyamatos volt az aláhúzás, bár ez csak egy dokumentum volt, és egyszeri próba. OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| Karcsi |
|
||
|
Érdemes még kipróbálni a SoftMakerOffice2008-at. Ez a kiadás linuxos és csak emailt kell írni nekik, hogy megkapd a kódszámot. PET-be csomagolták itt: ftp://puppylinux.hu/puppylinux/office/ Van itt angol, magyar változat és design-elemek (bemutató-hátterek) is. DEB-es csomagot is látok. Jóval kisebb méretet foglal el, mint az Ooo. Nincs benne adatbáziskezelés. Honlap itt: http://www.softmaker.com/english/of_en.htm Vannak újabb linuxos változatok is, de azt pénzért árulják. Mindig van „a hónap ingyen fontja”. Nagyon hangoztatja, hogy kompatibilis az MSOffice-szal. Egy próbát megér. A legfontosabb érv, hogy jóval kisebb helyet foglal el. De ezt már írtam. ![]() Szerkesztette: Karcsi - 2012-04-12 11:30 |
|||
| Makay |
|
||
|
Jól gondolom, hogy ez egy kicsontozott OpenOffice? OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Karcsi |
|
||
| Nem. Ez egy teljesen normálisirodai csomag. De mivel fizetős, elképzelhető, hogy eleve bele lett építve az MSOffice-os import/export szűrők, így jobb lehet a konverzió. Persze a linuxos ingyenes változat minden bizonnyal jóval kevesebbet tud. | |||
| neo |
|
||
|
Sziasztok! Arról van infótok, hogy az OpenOffice és a LibreOffice között ténylegesen mi különbség van? Azt tudom, hogy a LibreOffice az az Open-re épül, szóval az OOo egy módosított változata, de azt nem tudom sajnos hogy konkrétan mi a különbség közöttük, mennyiben tud többet (esetleg kevesebbet) a LibreOffice az OOo-nál? OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| Makay |
|
||
|
Magyarul kevés infót találtam, de a Google elég szép számmal dob találatot: https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1#hl=hu&safe=off&sclient=psy-ab&q=difference%20between%20libreoffice%20and%20openoffice&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_nf=&gs_l=&pbx=1&fp=62a9e23d13add617&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&biw=1236&bih=712 OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| neo |
|
||
|
Makay írta: Köszi szépen! ![]() OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| neo |
|
||
|
Sziasztok! Nektek mi a tapasztalatok, az Impress által készített bemutatók mennyire használhatóak MS Powerpoint-al? Azért érdekelne, mert a Calk-al és a Writerrel eddig nem volt gondom kompatibilitás terén, de az Impresst még nem használtam... Eddig csak az MS Office különböző verzióival készítettem bemutatókat, és tudom hogy az MS PowerPoint különböző verzióinál sincs 100%-os kompatibilitás, ha nem azzal a verzióval van levetítve amiben készült. Most egy szülinapi bulira szeretnék egy bemutatót csinálni Impress-ben, ami 2003-as PowerPointtal lenne levetítve, de nem tudom hogy mennyire kell tartanom attól, hogy rosszul jelenik meg a bemutató MS Office-ban... Bármilyen infót előre is köszi szépen! OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| Makay |
|
||
|
Udv! A hugom egyik erettsegis targyara prezentaciot kellett csinalnia (LibreOffice-t hasznalt), amit a tanar tudtommal MS Office-ban nezett meg. Emlekeim szerint nem volt semmilyen problema. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| neo |
|
||
|
Makay írta: Akkor épp ideje kipróbálnom nekem is, köszi szépen! ![]() OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| Ugrás a fórumra: |
aminek örülök, mert az utóbbi időben ahova lehet oda pdf-et szoktam küldeni.