| [ Linux disztribúciók | openSUSE ] |
| Gabrikovics |
|
||
|
Sziasztok ! Linux rendszerem komolyabb frissítése után (kb 120 frissítés) furcsa hibajelenséget produkál a suse : nem kapcsol ki a gép,a programokat bezárja bejön a zöld süsü logós asztal kép és ez megy órákig ! Csak a gép power gombjának hosszú nyomva tartásával tudom leállítani, mi lehet a baja ? Konfig : ASUS M5A97 .AMD 965 ,Saphire 6750,4 Gb RAM Dual bootos rendszer külön HDD-n |
|||
| neo |
|
||
Nekem is ugyan ez a problémám, pár napja nálam egy kernelfrissítés után jelentkezett, annak ellenére hogy nem sokkal utána kijött egy frissítés, ami ezt a hibát javította volna, de nem ért semmit...![]() Próbálgattam a KDE-ből grafikusan, és parancssorból is (a shutdown -h -P now paranccsal) leállítani, van amikor le is tud állni, de az esetek nagyon nagy részében ugyan az van nálam is mint amit Gabrikovics leírt... ![]() Előre is megköszönöm én is a segítségeteket, mert a 12.2 még kb 1 hónap, (+ még 1-2 hét még az első vélemények meglesznek róla és a repókat is aktualizálják) addig meg elég kellemetlen lesz a bekapcsológombbal kinyomni folyton a gépet... OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| Gabrikovics |
|
||
|
Aszem megcsináltam. Tehát a rendszert az Apper szoftverkezelővel frissítgetem,a progi lecserélte a KDE 4.6-ot KDE 4.8-ra a további frissitésnél "a keresett csomag nem található a telepítési forrásban" üzenetet kapom,ezért a Yast-ban csináltam egy online frissítést valami kernel csomagot "a gyártó megváltoztatásával" felpakolt . Utána már rendesen kikapcsoltam a gépet,nem tudom pontosan mit csináltam de a számítástechnika amúgy is már okkult tudomány ! Szerkesztette: Gabrikovics - 2012-07-02 08:59 |
|||
| neo |
|
||
|
Gabrikovics írta: Én nem szeretem az Appert, a Kpackagekit-tel együtt az első dolgok közé tartoznak, amiket kukázok telepítés után, inkább a Kuppdateappletet használom a zypper modullal ![]() Szerencsére nekem is megjavult, nálam is lejött egy újabb kernelfrissítés, és azóta nincs semmi gond... ![]() OS: openSUSE 12.3 64 bit |
|||
| Ugrás a fórumra: |