| [ Linux disztribúciók | openSUSE ] |
| levibela |
|
||
|
Hello! Eredeti gyári lemezről telepitettem a 12.1-et gnommal.Liveban szépen beállitódott a digis net(kde alatt sose tudtam) de feltelepülve már nem ment .A felhasználónév jelszó részhez érve "beszürkült " nem lehetett beirni semmit , pedig lemezen szépen ment. Mi lehet a gond? köszönöm! |
|||
| Makay |
|
||
|
Üdv! Nyiss kérlek egy terminal emulatort és add ki a következő parancsokat!
Majd másold ki a kimenetét ide. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| levibela |
|
||
| Utána letöröltem , lehet majd cd-ről felrakom még.... | |||
| fgabi |
|
||
|
Sziasztok! Suse 12.3... néhány napig nagy örömmel használtam, valóban kiválóan működött, még a két nyomtatómat is jól felismerte, kezelte (pedig az egyik egy Epson multifunkciós!!)... szóval gratula. Viszont ma indítás után egyszerűen elszállt az internet kapcsolat. A felállás: kábelmodem - wifi router - 2db laptop. A Suse pillanatok alatt felveszi a kapcsolatot a routerrel (ahogy eddig is), viszont egyetlen egy weboldalt sem tudok elérni ("kiszolgáló nem található", vagy valami hasonló üzenettel). Kábeles kapcsolatban ugyanez a jelenség. A hálózati kapcsolatokat a Network Manager kezeli, eddig tökéletesen tette a dolgát, szerintem most sem itt lehet a hiba, mert ahogy írtam is, a kapcsolatot felépíti a routerrel. Szeretnék segítséget kérni Tőletek, hogy vajon milyen irányban induljak el a hibakeresésben? Nem emlékszem sajnos, hogy az előző napi kikapcsolás előtt frissítettem-e, vagy sem, állítgatni az biztos, hogy nem állítgattam semmit... (most Win7 alól írok, itt semmi gond a netkapcsolattal. Ja, és a Suse-t már többször újraindítottam, hátha... De semmi.) Előre is köszönöm az ötleteiteket! Szerk: ja, és ue a jelenség, bármelyik böngészőt indítom is el! Szerkesztette: fgabi - 2013-03-18 22:44 |
|||
| Makay |
|
||
|
Üdv!
OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| fgabi |
|
||
|
Szia! A következő (talán már negyedik!?) újraindításkor helyreállt a "rend". Nagyon nem értem, mert SEMMI egyebet nem tettem... Ja, de. A tűzfalbeállításokat néztem meg, de mivel nem értettem a beállítási lehetőségeket, kiléptem mentés nélkül. Ettől mi változhatna vajon??? A fenti parancs egyébként most ezt eredményezte (a kikommentelt sorokat kihagyva): nameserver 192.168.1.1 Persze most kiengedett a netre (vagy beengedte a netet )... tehát nyilván hibát sem mutat (gondolom).Fenti parancs egyébként mi célt szolgál? Csak hogy legközelebb tudjam, hogy mit, és miért kellene néznem ilyen esetben. És köszönöm a segítségedet!! |
|||
| Makay |
|
||
|
A névszerverek a Google szerverei legyenek! nameserver 8.8.8.8 nameserver 8.8.4.4 OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Ugrás a fórumra: |
)... tehát nyilván hibát sem mutat (gondolom).