| [ Linux disztribúciók | openSUSE ] |
| ludla |
|
||
Na nagy nehezen sikerült felvarázsolnom, de csak a hálózati telepítővel, és így is sok minden nem működik, pl. nem tudok telepíteni Rpm állományt ![]() A rendszerbetöltésnél egy szürke felületű bejelentkező fogad hogy adjam meg a nevem jelszavam. Idáig ilyen nem volt. Az Nvidia tárolót a Packman, tárolókat nem lehet felvenni ![]() OS: SUSE 12.3 x64 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 Szerkesztette: ludla - 2012-09-13 08:47 |
|||
| Makay |
|
||
|
A netes telepítő inkább hozzáértőknek van, mint minden disztribúció esetében. Az általad leírtak akkor jelentkeznek, ha nem telepíted fel a KDE4-et KDM bejelentkezéskezelővel. Fejből nem ismerem a függőségi hálót, de telepítsd fel a következő csomagokat az alábbi módon: zypper in kdm kdelibs4 kdebase4-session kdebase4-workspace kdebase4-runtime OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Még egyszer letöltöm a DVD verziót, hátha sikerül felraknom normálisan. Meg van a gond a letöltött DVD-s verzió nem töltődött le normálisan, vagy is a letöltéseknél mindent rendben jelzett, de csak 1.42Gb volt az adat. A mostani meg 4.12Gb, remélem erről jó lesz most már, majd este beszámolok róla. Szerkesztette: ludla - 2011-11-17 08:26 |
|||
| Makay |
|
||
|
A lemezképfájlok mérettel együtt innen érhetők el: http://download.opensuse.org/distribution/12.1/iso/ OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Sikerült felraknom, de mikor újra indította magát egy teljesen szétesett grafikus felület fogadott, ezután restart és normálisan töltődik be. Viszont lennének gondjaim, tárolónak nem engedi felvenni az Nvidia és webcam tárókat ![]() Ez valami központi hiba lehet?? |
|||
| Makay |
|
||
|
Ajánlom figyelmedbe a YaST használatát. OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
Igen onnan szoktam de nincs benne a chrome, viszont chromium benne így ez került fel.Esetleg ne tudol valami infót az Nvidia tárolót miért nem sikerül fel venni? Neked az Amarok magyar? Nekem english ![]() |
|||
| Makay |
|
||
|
A zypper, a Kpackage és a YaST ugyanazokat a csomagokat kezeli és látja. Nincs olyan, hogy egyik van, a másik nincs. A Google Chrome nem teljesen szabad szoftver, nekik saját tárolójuk van. Az amarok-lang pedig megoldja a problémádat. OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Makay |
|
||
|
OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
A Tumbleweed működése hol engedéjezhető? Mert elméletileg belekerült a mostani rendszerbe. Az apper szoftverkezelő modul csak nálam nem működik? |
|||
| Makay |
|
||
|
Nem hiszem, hogy alapból bekerült volna. Ez egy csomagtároló, amit neked kell felvenned:
OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
[quote]Makay írta: Nem hiszem, hogy alapból bekerült volna. Ez egy csomagtároló, amit neked kell felvenned: Akkor a techline-os fiuk valami rossz infót szedtek össze. http://techline.hu/it/2011/11/18/Megjelent_az_openSUSE_121_az_iparag_egyik_l_J0TGMG Szerkesztette: ludla - 2011-11-18 18:25 |
|||
| Makay |
|
||
|
Sajnos még nem volt alkalmam frissen telepített openSUSE 12.1-gyel dolgozni, de ha felvették, nem engedélyezték. Yast -> Telepítési források és ott már engedélyezheted. OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
Én nem találtam sehol a Telepítési források között. ![]() Hát szerintem megy vissza a 11.4, majd tavasszal felrakom addigra biztos sok bugot javítanak még. |
|||
| Makay |
|
||
|
Ez nem hiba. Fentebb leírtam a parancsot, amivel fel tudod venni. A 11.4-ben sincsen másképp. A YaST ugyanaz, a csomagkezelés ugyanaz. Semmivel sem leszel előrébb, ha visszatérsz a régihez. OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
| Akkor azt tanácsolod maradjon, és majd megoldódnak a gondok. | |||
| Makay |
|
||
|
Pontosan milyen gondok? OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Makay írta:
Köszi így működik a telepítés, de ez az új grafikus felületű telepítő akkor is halott. |
|||
| Makay |
|
||
|
Alkalmanként adj ki egy zypper dup-ot, ugyanis a Tumbleweeddel vannak rendszerszintű csomagfrissülések is. OS: openSUSE 12.3 / Android 2.3 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
Igen köszi a tippet, de azért még mindig bosszant miért nem tud elindulni ez az Apper alkalmazás ![]() Viszont az Nvidia tárolót már fel lehetett venni és fel is frissítette a gyári driverrel, meg szűntek az akadozások is ![]() Szerkesztette: ludla - 2011-11-19 21:01 |
|||
| Ugrás a fórumra: |

így ez került fel.