| [ Linux disztribúciók | openSUSE ] |
| Karcsi |
|
||
| Ennek a SUSÉnak nincs umask-ja? Az umask egyébként általában 0022. | |||
| Makay |
|
||
|
Érdekes probléma. Még soha egyetlen openSUSE-s gépen nem találkoztam vele :S OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| laca026 |
|
||
|
Sziasztok! SuSE 12.1 KDE van a céges laptopon, Samba van beüzemelve rajta, hogy a céges gépekről dokumentumokat és egyéb anyagokat lehessen elérni. A problémám az, hogy bizonyos időnkét a Samba inaktív lesz, nem lehet a megosztott mappákat elérni. Nem hibernálódik és nem is megy készenléti módba... Ha a /etc/init.d/smb restart parancsot kiadom akkor egy ideig megint aktív. Valakinek van estleg ötlete mitől lehet? Suse 12.3 KDE |
|||
| ludla |
|
||
|
Felfrissítettem 4.9 KDE-re de most az apper sürgős frissítést szeretne a 4.8.5-re. Ez egy fontos frissítés, kritikus problémákat javíthat. This update contains KDE 4.8.5 which brings translation updates and lots of bugsfixes. Tároló: repo-update Ez muszáj akkor hogy én már a 4.9-verziót használom, hogyan lehet ki kapcsolni? OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 |
|||
| Makay |
|
||
|
Fent van még a KDE 4.8-as repó? OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Makay írta: Nem is volt fent a KDE 4.8-as repó ![]() ![]() Sőt még fel sem megy a frissítés ![]() OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 Szerkesztette: ludla - 2012-09-16 10:08 |
|||
| Makay |
|
||
|
Egyes komolyabb rendszerfrissítésekkel az Apper nem birkózik meg. Zypper ref, zypper dup parancs talán megoldja. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Makay írta: A zypper szerint nincs teendő ![]() Akkor szedjem le az Appert? OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Sziasztok! Ma felfrissítettem KDE 4.9.3-ra és a K3b mellől leszedte az mp3 kodeket, mit kell feltennem ami nem ír függőségi hiányt? Vagy csak egyszerűen fejtsem vissza a K3b az előző verzióra? Lehet ez a legésszerűbb ![]() OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 Szerkesztette: ludla - 2012-11-22 16:50 |
|||
| Makay |
|
||
|
Vagy a libmad, vagy a libmad0 tudtommal. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Dani991 |
|
||
|
Sziasztok! Dolphinban, egy tetszőleges fájlra jobb klikk > Tulajdonságok: Információ fülön van egy olyan lehetőség, hogy Megjegyzés hozzáadása. Nálam ez bugos, nem működik, mert egyszerűen nem menti el, amit beírok oda. Kérdésem az, hogy ezt a fájlhoz való megjegyzés-írást hogyan lehet másképp megoldani? „Tea. Earl Grey. Forró.” |
|||
| Makay |
|
||
|
Biztos, hogy bugos, 1-2 mp késleltetéssel jelenik meg a korábban hozzáadott komment az oldalsávon. Az információ fülön pedig végképp ott van. Hányas verziójú KDE-ről beszélünk? OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Dani991 |
|
||
|
4.9.3, de nekem eleve el sem menti a megjegyzést. Bár az oldalsávon megjelenik, de ha félrekattintok, majd megint kijelölöm a fájlt, akkor eltűnik. Ez amúgy KDE feature, vagy a Linux fájlkezeléséhez tartozik? Mert ha van más eszköz is a megjegyzés szerkesztéséhez, akkor most nem szívesen vacakolnék a komplett KDE frissítésével/visszafejlesztésével. Utólag: sikerült megoldanom, a Krusader fájlkezelőben át tudtam írni a megjegyzést, és el is mentette. „Tea. Earl Grey. Forró.” Szerkesztette: Dani991 - 2012-11-28 21:39 |
|||
| Makay |
|
||
|
Köszi a megoldást, bár meglehetősen különös annak tekintetében, hogy pontosan ugyanezt a disztró-DE kombinációt használom, nálam mégis hibátlanul kezeli a megjegyzéseket. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Sziasztok! Az órát hogyan lehet szinkronizálni hogy pontosan járjon? Mert nekem állandóan 2 percet késik. OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 |
|||
| Karcsi |
|
||
|
Az aktuális timeserver-eket a /etc/ntp/step-tickers fájl tartalmazza:
Terminálban ezzel (rootként) azonnali szinkronizálás:
A vezérlőközpontban biztos van erre valami. |
|||
| ludla |
|
||
|
Karcsi írta:
Terminálban ezzel (rootként) azonnali szinkronizálás:
A vezérlőközpontban biztos van erre valami. Köszi, a Yast vezérlőközpont, Dátum és idő beállítás alatt ki volt kapcsolva a szinkronizáció. OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Plasmoid hiányolja a ruby-script fájlt ezt valahonnan fel lehet tenni? OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 |
|||
| Makay |
|
||
|
ruby, ruby-kde4 és ruby-qt4 csomagok. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| ludla |
|
||
|
Makay írta: Köszöntem. Nézegettem ezeket csak nem mertem felrakni ![]() OS: SUSE 12.3 x86 DE: KDE 4.10.3 Kernel: 3.7.10 |
|||
| Ugrás a fórumra: |