| [ Grafikus felületek | GNOME ] |
| Karcsi |
|
||
|
Megtaláltam nagy nehezen, hogy a GNOME asztalon lévő néhány alapértelmezett ikon pozícióját hogy lehet lenullázni. ~/.gconf/apps/naultilus/desktop-metadata/home ~/.gconf/apps/naultilus/desktop-metadata/trash ~/.gconf/apps/naultilus/desktop-metadata/computer könyvtárak törlésével. Rájöttem, hogy az egyedi ikonok pozícióját egy cache-fájl tárolja, ami itt van: ~/.local/share/gvfs-metadata/home nevű fájl. Ebben a könyvtárban egyébként lehetnek még más fájlok is. Miután töröltem ezt a home fájlt és újra bejelentkeztem (guest felhasználóként) a képernyő bal oldalára sorbarendeződve kerültek az ikonok. Jaj, milyen jó lesz nekem, ha mindezt élesben is kipróbálom. Átjelentkeztem a másik felhaasználóba és itt meg is találtam a fájl és még nagyon sok egyebet is. Ezeket mind kitöröltem és újraindítottam a GNOME-ot. Nem történt változás. Kérdem én. Akkor hol lehet az asztali ikonok pozícióját lenulllázni?? Az egyiknél sikerül, a másiknál nem. A klasszikus ~/.nautilus üres. Szerkesztette: Karcsi - 2010-08-07 12:35 |
|||
| Makay |
|
||
Azért elég komoly problémáid vannak hallod ![]() OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Karcsi |
|
||
|
Mostanra megoldódott a dolog. Kijelentkeztem és konzol terminálban töröltem ki a tartalmát, csak akkor felejti el. Érdekes, hogy a guest-ben csak újra kellett indítani a GNOME-ot, hogy elfelejtse. De legalább most már mások is tudják, hogyan kell csinálni. |
|||
| Karcsi |
|
||
Mit nem mondasz⁉ ![]() |
|||
| Makay |
|
||
|
Igen, ez jellemző az asztali felületekre. Számos beállítást nem lehet egyszerűen letörölni, mert futás közben újragenerálja a konfigfájlt. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Karcsi |
|
||
|
Na most meg a Nautilus nem tud megnyílni az utolsó geometriája alapján. Talán bogaras? Külön indítóikont nem akarok csinálni neki, mert az asztalon lévő Hon ikon valóságban a Dolphint hívja meg. Itt GNOME-ban meg nem tudom, hogy csinálja. Előbb-utóbb ikon lesz belőle. |
|||
| Ugrás a fórumra: |