| [ Androbit | Ötletek, munkák, Androbites bejelentések ] |
| Makay |
|
||
|
Sziasztok! Nemrégiben tettem közzé egy kisebb tervezetet, amiben említettem, hogy komolyabb fejlesztéseket szeretnék eszközölni az Androbiten. Az Androbitnek egyre nagyobb szüksége van a közösség segítségére. Ennek több oka van, de a legfőbb az, hogy a jelenlegi erőforrások ezen tervek kivitelezéséhez nem elegendőek. Ezt a fórumszálat részben a tájékoztatás, részben pedig a véleményetek megismerése miatt indítottam. Érdekelne, hogy az alábbiakban leírtak után még milyen megvalósítandó ötleteitek vannak. Általános helyzet, hogy azok, akik szívesen segítenének, egyszerűen nem bíznak a tudásukban, vagy abban, hogy bármiben tudnának segíteni. Ez tévedés! Még az is rengeteget tud segíteni, akinek semmi köze az informatikához. Szóval aki szeretne beszállni, annak csak annyi dolga van, hogy valahogy jelezze nekünk. A következőkben azok a területek olvashatók, ahová önkéntesek jelentkezését várjuk. androWiki: A http://androbit.org/wiki szócikkekkel való feltöltése. Informatikai fogalmak és szoftverek érthető és rövid bemutatása. Kezdőknek: Az informatikai világgal ismerkedőknek szánt leírások (vagy videók) összeállítása. Pl.: Mi az, hogy operációs rendszer? Mi az, hogy Linux? Milyen vírusirtót használjunk Windowson? stb. Komoly: Komolyabb szakmai cikkek és tesztek írása. Szerintem ezt nem kell magyaráznom. Reklám: A kategóriában dolgozó egyének folyamatosan terjesztik az Androbit tartalmait más oldalakon található fórumaláírásaikban (nemcsak URL-lel, hanem az oldalra mutató kattintható linkkel), a közösségi oldalakon, stb. Grafika és multimédia: Jó minőségű grafikai elemek legyártása (pl.: ikonok, gombok, reklámok, videók) Webes fejlesztések: PHP, MySQL és/vagy JavaScript fejlesztések és optimalizálások. Saját produktum: Egy fejlesztőcsapat összeállítása, ami egy saját fejlesztés(ek)re koncentrál. Amennyiben van még ötletetek, azt írjátok ide, ebbe a fórumszálba! Természetesen a munkák kötetlenek. Ha például egy jelentkező csak egyetlen szoftver ismertetőjének megírását engedheti meg magának a Wikiben, már az is hatalmas segítség. Tehát minden apróság nagyon nagy segítségünkre lehet. A fenti kategóriák csapatokat alkotnának legalább levlista szinten. Például, ha valaki egy speciálisan kezdőknek szánt leírást szeretne írni, az közzéteszi az Kezdőkkel foglalkozók levlistáján és kommunikál a többiekkel a kivitelezést illetően. Aki már most is érdeklődik valamelyik terület iránt, annak nincs más dolga, mint [erre az oldalra] navigálni és jelezni szándékát. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 Szerkesztette: Makay - 2010-12-28 15:57 |
|||
| tobal |
|
||
| Én szívesen segítenék, akár rövid, kezdőknek való leírásokkal, wiki szócikkek írásával, vagy fejlesztéssel (bár időm nem sok van, főleg most, újév alkalmával elég sokmindenbe belekezdtem). A kérdésem az lenne, hogy ezek a fejlesztések milyen jellegűek lennének? Standalone alkalmazások, amiknek valami közük van az androbithez? | |||
| Makay |
|
||
|
Ez az egész úgy nézne ki, hogy például van 3-4+n ember, akik kitalálják, hogy mi lenne az az irány, amivel mindannyian szívesen foglalkoznának és elkezdenek együtt dolgozni. Az Androbiten próbáljuk reklámozni, embereket gyűjteni a szoftver köré (fejlesztők, tesztelők, reklámozók, stb.) A szoftver típusa teljesen kötetlen, tehát egyaránt indulhatna megindulhatna az Androbit Music Player, Androbit Turbo Kernel patch fejlesztése, stb... fejlesztése is. Tehát kb. ilyen jellegű kapcsolat lenne az Androbit és a szoftver között. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| blaselinux |
|
||
|
Ötlet! Leírások: Az aktuális újonnan megjelenő disztribúciókról szóló írások. A telepítéstől kezdve az első benyomásig. Elég lenne csak VirtualBox-ban telepíteni, az bőven elég, illetve könnyen lehet így képernyőképet is készíteni az íráshoz. ___________________________________ http://linuxegyszeruen.hu http://blaselinux.linuxegyszeruen.hu |
|||
| Makay |
|
||
|
Ebben az esetben el kell dönteni, hogy mi is lesz ez valójában. Egy telepítési útmutató PDF-ben, vagy egy sima szakmai cikk. Mivel sok a disztró, aránylag gyorsan frissülnek, így szerintem a szakmai cikkek kategóriában sokkal jobban elférnének. Arról nem is beszélve, hogy ezt is meg kell csinálnia valakinek. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Makay |
|
||
|
Sziasztok! Vége a vizsgaidőszaknak, úgyhogy újra komolyabban tudok foglalkozni a fejlesztésekkel. Többen jeleztétek a téma indítását követően, hogy szívesen foglalkoznátok az oldallal komolyabban. Az általuk inkább preferált terület leginkább az androWiki és a kezdőknek szánt leírások gyűjtése/megírása volt. Tehát olyan fontos területek, mint a Reklám, a Grafika és webes fejlesztések egyelőre nem aratnak elsöprő sikert. Az androWiki kezdőlapján még a mai napon közzétételre kerülnek a szerkesztésre vonatkozó instrukciók. Utána mindenki elkezdheti a kisebb-nagyobb szócikkek kidolgozását. Azok, akik regisztrálva vannak egyéb fórumokon, valamint közösségi portálokon és szeretnének segíteni, azokat megkérnénk, hogy osszák meg (Like, üzenőfali megosztás) az Androbiten megjelenő cikkeket, valamint a fórumaláírásaikban helyezzék el a http://androbit.org linket! OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Karcsi |
|
||
|
Az AndroWiki mennyire népszerű? Hány címszó van benne? A címoldalra tartalomjegyzéket nem ártana írni, mert most olyan üresnek tűnik. Ha jól tudom, valami régi hasonló oldalon voltak cikkek. Most itt nem találok. A kezdőknek szóló nyomógombok alatt még mindig nincs semmi. Szerintem linkgyűjteményt is lehetne csinálni hozzá. A navigációs részen 2-3 link. Az első mutatna egy külön oldalra, amelyen olyan linkek lennének, amelyek androbites cikkekre mutatnak stb. Mivel ezeket közvetlenül nem tudjuk szerkeszteni, így érdemben nem lesz változás. A cikkek és más feltöltések sem jelennek meg azonnal. Sőt a múlt homályába vesznek. Így csak a meglévő oldalakkal lehet játszadozni.Más. A minap akadtam az interneten egy magyarra fordított cikkre. Kipróbáltam, de nem működik. Az írója csak fordította és adta tovább. Nem ellenőrizte le az abban foglaltakat. A teljesen angol nyelvű egy-két esetleg több oldalas oktató anyagokat (pdf-ben) is száműzni kellene. Érdemes lenne egy bug-os oldalt szerkeszteni (nem fórum!), ahol a javítandó, fordítandó cikkek lennének felsorolva. Igaz, van itt olyan fórum, ahol lehet az oldal hibáiról írogatni. |
|||
| Makay |
|
||
|
Az androWiki szerkesztési szabályai és tartalomjegyzéke a wiki főoldalán lesz. Mivel újra kellett indítani, egyelőre üres. Ráadásul az eddigi szemléletet, miszerint leírások is belemehetnek, mint a hupwiki-be, elhagyjuk. Csak szócikkek lesznek, persze ha az adott fogalomhoz tartozik valamilyen leírás, az mehet bele. Ezt majd még kitalálom milyen formában. A kezdőknek szóló navigációs gombot én is így képzeltem el. Lenne külön egy oldal az alapfogalmak wikis linkjeinek, hogy a felhasználók ne higgyék, hogy pl. a Linux egy mosópormárka, az Amarok meg egy rockegyüttes neve. Ajánlott Androbites leírásoknak egy oldal. Meg még egy két dolog. A cikkek és más feltöltések azért nem jelennek meg azonnal, mert igyekszek javítani, mert formailag / tartalmilag vannak még aprócska problémák. Ez főleg akkor jelentkezik, amikor a beküldő nem nézi meg, hogy az eddig írt cikkeim milyen formában és stílusban vannak közzétéve. Vagy az is lehet, hogy egyszerűen törlöm, mert például egy az egyben egy másik oldalról másolt cikk. Az ezzel foglalkozni vágyó emberek megkapják a jogokat a szerkesztésre, de mivel eddig nem volt rá igény, nem is kellett senkinek. Az oldalon található angol nyelvű anyagokat nem lenne helyes törölnünk, ugyanis sokszor pont ezekben van meg az az ismeretanyag, amire az illetőnek szüksége van. Ezek jó minőségű írások, szemetet nem töltöttem fel. Nincs értelme diszkriminálni az angol nyelvű írásokat. Az androWiki-n lesz egy hibalap, ahová majd lehetne írogatni a problémás leírásokat. Nem tudom, hogy ebben a helyzetben lenne-e értelme egy bugtracker rendszer beüzemelni, de ha van rá igény, engedek a közösségi nyomásnak. Privát üzenetben jelezzétek, hogy kinek milyen jogokra lenne szüksége az alkotáshoz ![]() OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Makay |
|
||
|
Az androWiki kezdőoldala kész: http://androbit.org/wiki/index.php/Kezd%C5%91lap OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Alien |
|
||
|
Sziasztok! Szívesen segítenék én is! Úgy gondolom hogy egyenlőre a reklámozásban tudok részt venni, mivel jelenleg nincs túl sok szabadidőm. Van 2 saját honlapom, illetve aláírási bannercsíkra gondoltam. Vas: ACER ASPIRE 5736Z - UBUNTU 11.10 Vas2: MSI U135 - Opensuse 11.4 KDE |
|||
| Makay |
|
||
Nagyon köszönjük a segítséget! Nemsokára frissítjük azon felhasználóink listáját, akik sokat tettek az oldal érdekében.OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Alien |
|
||
|
Eszembe jutott még valami! Ha van német nyelvű leírás, szöveg vagy cikk, azt is szívesen lefordítom. Vas: ACER ASPIRE 5736Z - UBUNTU 11.10 Vas2: MSI U135 - Opensuse 11.4 KDE |
|||
| Makay |
|
||
|
Tegnap este megírtam az Impresszumot és az új Rólunk oldalt. Ebből és még több másból adódóan jutott az eszembe a következő. Mint látjátok, egyelőre én és az adminisztrátorok kerültek fel az Impresszumra, azonban ezt szeretném kibővíteni azokkal, akik jelentkeztek, hogy segítenének az oldal működtetésében. Természetesen csak azok kerülnének fel, akik valóban foglalkoznak valamivel. A kérdésem az lenne, hogy kik azok, akik a segíteni akarásukat komolyan is gondolták, ugyanis eredményeket eddig nem jeleztetek. Továbbá egyéb emberekre is szükség lenne. Többek között egy kapcsolattartóra, aki néha megír és elküld egy-egy mailt például az informatikai konferenciák szervezőinek (nem nagy meló és csak ritkán van); egy felhasználó adminisztrátor, aki ellenőrizné és engedélyezné az újonnan regisztráltakat, valamint disztribúció felelősökre, akiknek az új verziók és egyéb újdonságok figyelése lenne a feladata az általuk választott disztribúcióval kapcsolatban (nem tudok ezer felé figyelni és jó, ha valaki figyelmeztet). Ezenkívül kérdés még, hogy aki szeretne tevékenykedni igényel-e valamilyen koordinációt a részemről. Szívesen osztok ki apróbb feladatokat egyértelművé téve a munkát és azt, hogy mire van még szükség. OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 Szerkesztette: Makay - 2011-03-14 22:35 |
|||
| Karcsi |
|
||
|
Csak egy ötlet az Androbit ikonosítására.
Ha nem lenne feltelepítve a DejaVu Sans, akkor feltöltöd a szerverre és linkeled, így a winesek is látják. Az ikonok szabványos helyen szerepelnek a fontokban (jelenleg a DejaVu a legalkalmasabb erre). Erről itt lehet olvasni: http://unicode.org/charts/PDF/U1F300.pdf Ezzel a technikával a többi szöveg elé is lehet tenni ikonokat. ![]() |
|||
| Makay |
|
||
Ez nagyon nagyon jó. Max egy héten belül megcsinálom mindet. Ha véletlenül elfelejteném, piszkáljatok privát üzenetben! ![]() OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| Karcsi |
|
||
| Találtam egy nagyobb megjelenésűt html-ben böngészhető: http://www.alanwood.net/unicode/miscellaneous-symbols-and-pictographs.html | |||
| taklertamas |
|
||
|
Egyelőre maradnék a cikksorozatomnál, de még vannak további ötleteim: Hamarosan elő szeretnék állni kedvenc ablakkezelőm bemutatásával a cikksorozat mellett párhuzamosan. Ugyanis már régóta szeretném megosztani Openboxos élményeimet.... Nem utolsó sorban így végre lehetne olvasni komolyabb mennyiségű infót magyarul Openboxszal kapcsolatban. Másik: Mivel általában Crunchbanglinuxot használok (most kivételesen Ubuntu Quantal-t ízlelgetek Gnome-Shellel... :-D), és én is "imádom" a Conky-t, a jövőben terveim közt szerepel egy amolyan kis botcsinálta Conky-wikit(mi az a conky?; mi mit jelent a Conky-scriptben?; Legnépszerűbb Conky-Lua scriptek stb.) tenni ide az Androbitre... Néha vannak grafikai ötleteim is.... http://taklertamas.deviantart.com/gallery/ de grafikusnak semmiképp nem merném magam nevezni.. Mostanában elfordultam inkább a fényképezés, majd a fényképet Gimppel pimpelés felé(persze ezt is csak amatőr szinten, ahogy az a galériában szereplő képeken látszik is).... |
|||
| darkslide |
|
||
|
Ha rossz helyen közlöm, akkor jelezzétek, de ezt találtam a legjobb megoldásnak. Az oldal social linkjei nem megfelelően vannak ellátva logo-k szempontjából a fejlécben. A linkek szerint fb, g+, linkedin, rss a sorrend, de vizuálisan van két fb, rss, g+. Gondolom véletlen, ezért javításra szorulhat. OS: Crunchbang Waldorf / Android 2.3 Kernel: Linux 3.2 DE: Openbox 3.5 Szerkesztette: darkslide - 2012-10-23 13:36 |
|||
| Makay |
|
||
|
Ctrl+R után is? OS: openSUSE 12.3 / Android 4.2.2 Kernel: Linux 3.7 DE: KDE 4.10 |
|||
| darkslide |
|
||
|
Igazad van, cash-ben ragadt valami, mostmár tökéletes. OS: Crunchbang Waldorf / Android 2.3 Kernel: Linux 3.2 DE: Openbox 3.5 |
|||
| Ugrás a fórumra: |
Így csak a meglévő oldalakkal lehet játszadozni.